دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

موافقت آمریکا با فروش ۳۸۵ میلیون دلاری تسلیحات به تایوان

پنتاگون اعلام کرد وزارت امور خارجه آمریکا فروش بالقوه قطعات یدکی جت‌ها و رادار‌های اف-۱۶ به تایوان را به مبلغ ۳۸۵ میلیون دلار تایید کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۹ - ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 30
کد خبر: ۲۶۴۴۵۰

به گزارش راهبرد معاصر،‌در آستانه آغاز سفر حساس «لای چینگ ته» رئیس‌ تایوان به اقیانوس آرام، پنتاگون اعلام کرد وزارت امور آمریکا فروش بالقوه قطعات یدکی جت‌ها و رادار‌های اف-۱۶ به تایوان را به مبلغ ۳۸۵ میلیون دلار تایید کرده است.

 

با وجود فقدان روابط دیپلماتیک رسمی بین واشنگتن و تایپه، آمریکا مدعی است طبق قانون موظف است این جزیره خودگردان مورد ادعای چین را با ابزاری برای «دفاع از خود» تامین کند؛ امری که هر بار باعث خشم مداوم پکن شده است.

 

تایوان ادعا‌های حاکمیتی چین را رد می‌کند. چین فشار‌های نظامی علیه تایوان را افزایش داده است، از جمله با برگزاری ۲ دور مانور‌های جنگی در سال جاری. منابع امنیتی به رویترز گفته‌اند که پکن ممکن است همزمان با تور لای چینگ ته در اقیانوس آرام، که شامل توقف‌هایی در هاوایی و گوام، یک قلمرو آمریکاست، مانور‌های بیشتری برگزار کند.

 

آژانس همکاری امنیتی دفاعی پنتاگون جمعه اعلام کرد این فروش شامل ۳۲۰ میلیون دلار قطعات یدکی و پشتیبانی از جنگنده‌های اف-۱۶ و رادار‌های خاص الکترونیکی فعال و تجهیزات مرتبط است. پنتاگون گفت، وزارت امور خارجه آمریکا همچنین فروش بالقوه تجهیزات بهبودیافته مشترکین تلفن همراه و پشتیبانی به ارزش تقریبی ۶۵ میلیون دلار به تایوان را تایید کرد. پیمانکار اصلی فروش ۶۵ میلیون دلاری، جنرال داینامیکس است.

 

وزارت دفاع تایوان با بیان اینکه انتظار دارد این فروش ظرف یک ماه اجرا شود، اعلام کرد این تجهیزات به حفظ آمادگی ناوگان اف-۱۶ و آنچه «تشکیل یک نیروی دفاعی معتبر» خواند، کمک خواهد کرد.

 

در بیانیه این وزارتخانه آمده است: «تایوان و ایالات متحده به تقویت مشارکت امنیتی خود و همکاری برای حفظ صلح و ثبات در تنگه تایوان و منطقه هند و اقیانوس آرام ادامه خواهند داد.»

 

ماه گذشته، آمریکا یک بسته فروش تسلیحاتی بالقوه ۲ میلیارد دلاری به تایوان را اعلام کرد و کمک‌های آن برای اولین بار شامل یک سامانه موشکی پیشرفته پدافند هوایی بود که در اوکراین آزمایش شده است.

 

لای چینگ ته امروز (شنبه) عازم هاوایی می‌شود، جایی که رسما در مسیر جزایر مارشال، تووالو و پالائو، سه کشور از ۱۲ کشوری که هنوز روابط دیپلماتیک رسمی با تایپه دارند، به هاوایی می‌رود. او همچنین در گوام توقف خواهد کرد. هاوایی و گوام میزبان پایگاه‌های نظامی بزرگ آمریکا هستند.

 

در پی این تحولات، چین روز جمعه از آمریکا خواست تا در روابط خود با تایوان «نهایت احتیاط» را به خرج دهد. وزارت امور خارجه چین گفت که هیچ توجیهی برای آنچه که ترانزیت خصوصی، معمول و غیررسمی توسط لای می‌خواند، نمی‌بیند تا بهانه‌ای برای تحریک استفاده شود./ ایسنا

ارسال نظر
آخرین اخبار